Balet

ples
Pouk plesa in baleta poteka v skupini in pri otroku spodbuja socialni razvoj, kjer se hkrati ogromno pozornosti posveča osebnosti posameznika.
Prav tako sbodbuja otrokov čustveni, intelektualni, ustvarjalni in umetniški razvoj ter čut za estetiko.

Ples-balet je del splošne kulture vsakega posameznika in vzgaja k vrednotenju kulturne raznovrstnosti.

Vpis v prvi razred baleta se opravi na podlagi opravljenega sprejemnega preizkusa, vpis v plesno pripravnico pa se opravi brez sprejemnega preizkusa.

Plesna pripravnica

Namen plesne pripravnice je odkrivanje in razvijanje plesne nadarjenosti, sooblikovanje osebnosti in načrtno izboljševanje plesnega izraza ter omogočanje osebnostnega razvoja. Otoci se učijo sodelovanja s drugimi, medsebojne strpnosti in spoštovanja. Program plesne pripravnice traja 3 leta, učne ure potekajo dvakrat tedensko po 45 minut.

Balet

Ples je osnovno izrazno sredstvo. Telo je plesni instrument – z njim lahko izražamo čustva, ustvarjamo in se sporazumevamo. Ples omogoča otroku celovit razvoj, tako telesni, kot duševni. Pouk plesa spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se znotraj skupine večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti in ne le skupinskemu delu. Pouk se izvaja dvakrat tedensko po 60 oziroma 90 minut.

Predstavitveni VIDEO

Dostopnost